Novosti

ESG – aktualnosti novog koncepta poslovanja poduzeća”

CIKLUS PREDAVANJA I RADIONICA “ESG – aktualnosti novog koncepta poslovanja poduzeća”

 

UDRUGA RAČUNOVOĐA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA OSIJEK
u suradnji s
EKONOMSKIM FAKULTETOM SVEUČILIŠTA J. J. STROSSMAYERA U OSIJEKU
uz sufinanciranje od strane
GRADA OSIJEKA,

organizira ciklus predavanja/radionica na temu

ESG – aktualnosti novog koncepta poslovanja poduzeća

OSIJEK, 19. 9. 2024. / 17. 10. 2024.* / 14. 11. 2024.* / 12. 12. 2024.*
Udruga RFD Osijek, Osijek, Šetalište kardinala F. Šepera 13/II

Kotizacija – bez kotizacije
Početak – 12:00h

Poštovani članovi Udruge, kolegice i kolege,

pozivamo vas na ciklus predavanja/radionica u okviru projekta „ESG – aktualnosti novog koncepta poslovanja poduzeća“ kojeg Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek provodi uz sufinanciranje Grada Osijeka, a u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Projekt/program obuhvaća više aktivnosti pod krovnom temom iz područja održivosti poslovanja. Održivo financiranje i poslovanje predstavlja proces razmatranja ESG – okolišnih (E), društvenih (S) i upravljačkih (G) čimbenika prilikom poslovanja, a sva poduzeća će morati mijenjati postojeće poslovne modele s ciljem postizanja održivog poslovanja. Prema EU standardima izvješćivanja o održivosti, svi veliki, srednji i mali poduzetnici bit će uključeni u proces nefinancijskog izvještavanja postupno u razdoblju do 2026. godine. Kako je razina osviještenosti o nastupajućoj promjeni regulative i modela poslovanja još uvijek niska, odlučeno je na temelju dobrih iskustava u prethodne dvije godine provesti program edukacije ciljanih skupina i šire javnosti o ESG konceptu održivosti. Tako se u okviru ovog projekta/programa planira održavanje četiriju predavanja/radionica za članove Udruge, zaposlenike u financijskim i računovodstvenim odjelima poduzeća na području Osječko-baranjske županije, studente Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (naročito Ekonomskog fakulteta) i šire građanstvo zainteresirano za povećanje svoje financijske pismenosti. Kroz ove aktivnosti bit će unaprijeđena razina financijske pismenosti svih sudionika aktivnosti te dane informacije o dodatnim edukacijama u području ESG regulative i općenito financijske pismenosti. Naglasak u ovim aktivnostima bi bio na stanovništvu Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije te regije Slavonije, Baranje i Srijema. Posebno treba istaknuti dugoročnu održivost projekta jer se na sličnim i povezanim aktivnostima već radilo, a nastavit će se raditi i u budućnosti kroz redoviti rad Udruge, samostalno i u suradnji s udrugama u Hrvatskoj.

 

Veselimo se vašem dolasku i srdačno vas pozdravljamo!

Udruga RFD Osijek

*Termini u listopadu, studenom i prosincu su okvirni. Konačni termin će biti najavljen desetak dana prije održavanja predavanja/radionice.

Preuzmite prijavnicu